Стан здоров’я Фіцо покращується, більшість ускладнень позаду, – віцепрем’єр-міністр Словаччини

Силовики усе ще перевіряють версію про те, що за нападом на главу уряду стояло ширше коло осіб.

Роберт Фіцо

Стан здоров’я глави словацького уряду Роберта Фіцо покращується, більшість серйозних ускладнень, з якими зіткнулися спочатку, минули.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр Словаччини Роберт Калиняк, передає Pravda.sk.

Наразі, за словами Калиняка, є питання щодо одужання Фіцо, але воно може пройти швидше, ніж спочатку очікували.

Прем’єр-міністр лікуватиметься амбулаторно у Братиславській лікарні; коли він повернеться на роботу, залежатиме від рішення лікарів та його відчуття, додав Калиняк.

Глава словацького МВС Матуш Шутай Ешток повідомив, що у розслідуванні замаху на Фіцо запровадили повне інформаційне ембарго. “Можу лише повідомити, що справа перебуває в стадії розгляду”, – сказав Ешток і додав, що версія про те, що за нападом на прем’єра стояло ширше коло осіб, все ще перевіряється.

Ешток зазначив, що після нападу на прем’єр-міністра на вулицях стало на 30% більше поліцейських. Це триватиме щонайменше до інавгурації нового президента Словаччини.

Замах на Фіцо: що відомо

  • 15 травня на прем’єра Словаччини Роберта Фіцо здійснили замах під час виїзного засідання уряду.
  • Як з’ясувалося, 71-річний чоловік, який стріляв у прем’єр-міністра, був колишнім охоронцем торгового центру, автором трьох збірок віршів і членом Словацького товариства письменників. 
  • Юрай Чінтула є також активістом ліберальної, прозахідної партії “Прогресивна Словаччина”.
  • У відповідь на збройний напад на Фіцо Національна рада Словацької Республіки взялася посилювати заходи безпеки.
  • 17 травня стало відомо, що прем’єр-міністра Словаччини знову прооперували. Лікарі на підставі контрольної комп’ютерної томографії ухвалили рішення про повторну операцію з видалення некротичних тканин, що залишилися після вогнепального поранення.
  • Детальніше про інцидент та його передумови читайте у матеріалі “Замах на Фіцо як початок масштабної гібридної атаки Росії на ЄС”.

lb.ua

Exit mobile version