На виборах мера Будапешта, де переміг проукраїнський кандидат, перерахують голоси

Хаос у виборчий процес внесла партія влади “Фідес” Віктора Орбана.

В Угорщині національна виборча комісія вирішила провести перерахунок голосів на виборах мера Будапешта, які відбулися 9 червня. Рішення має ознаки політично мотивованого, адже переможцем волевиявлення з мінімальною перевагою всього у 324 голоси став опозиційний до уряду кандидат.

Як пише “Європейська правда”, посаду мав би за собою зберегти Гергей Корачонь – чинний мер, який неодноразово відзначався вчинками на підтримку України. Політик приїздив до Києва, відвідував місця злочинів росіян у Бучі, підіймав над мерією угорської столиці український прапор. 

Давід Вітезі – кандидат, якого підтримує угорський уряд – вважає, що його поразка спричинена помилками виборців, які не були повідомлені про зняття з перегонів представника партії “Фідес”. Таким чином комісія нарахувала аж 25 тисяч зіпсованих бюлетенів. 

Гергей Корачонь наполягає на тому, що недійсні голоси – провина партії Віктора Орбана, яка в останній момент вирішила замість висунення свого кандидата підтримати Вітезі і таким чином створила на виборах хаос.

  • Партія Орбана на виборах до Європарламенту продемонструвала найбільш слабкий результат за увесь час існування.
  • Дипломати “Бухарестської дев’ятки” хочуть виключити зі свого складу Угорщину через її антиукраїнську позицію.

lb.ua

Exit mobile version