Зеленський: присутність Росії на другому саміті говоритиме про те, що вона погодилася на завершення війни

Президент прокоментував можливість переговорів. 

Саміт миру у Швейцарії

Присутність Росії на другому саміті миру говоритиме про те, що вона погодилася на завершення війни. Україна бореться за те, аби Росію до цього змусив світ.

Однак головне не це, а результат. Про це сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції після завершення Глобального саміту миру. 

“Не хочу гратись словами, вирішили вони або їх змусив світ – для нас, громадян України, на сьогодні… Ми боремось за те, щоб змусив світ, але для нас головне результат. Результат – це закінчення війни”, – сказав він.

Зеленський додав, що Росія хоч завтра могла би розпочати з Україною перемовини – якщо вийшла б з законних українських територій.

  • Росії на нинішньому саміті не було – її участь не була передбачена від самого початку. Однак присутність її представників можлива на другому саміті – аби передати їй план дій для встановлення миру, погоджений потужною кількістю країн.
  • Україна визнає, що згодом необхідність говорити з Росією виникне. Але в межах саміту миру прямих перемовин не буде, казав заступник голови Офісу президента Жовква.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснював, що ідея саміту миру полягає в тому, аби на другому такому саміті зафіксувати завершення війни. Без Росії це неможливо. 

lb.ua

Exit mobile version