Німеччина створює підрозділ для боротьби з російською дезінформацією

Фото: Німеччина боротиметься з путінською пропагандою (GettyImages) Автор: Олександр Білоус

Німеччина створила спеціальну робочу групу для протидії кампаніям з дезінформації, які покликані підірвати демократію та посіяти розбрат у суспільстві.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Зі створенням нового підрозділу правляча коаліція канцлера Олафа Шольца робить наступний крок у реалізації висновків своєї першої стратегії національної безпеки, опублікованої минулого року, у якій Кремль виділено як головну загрозу її безпеці.

Робоча група, створена за спільною ініціативою міністерств внутрішніх справ, закордонних справ та юстиції, розпочне свою роботу з 10 спеціалізованими аналітиками, а кількість працівників планується подвоїти до 20, які відповідають за моніторинг та аналіз.

Основну увагу буде приділено виявленню та викриттю дезінформаційних операцій у соціальних мережах, у тому числі тих, які, ймовірно, спонсоруються Кремлем. Одним із прикладів є так звана кампанія Doppelgaenger, в результаті якої, за даними уряду Німеччини, за кілька тижнів було опубліковано понад мільйон постів на X із десятків тисяч фейкових акаунтів.

Інша мета полягає в тому, щоб попередити та знешкодити кампанії до того, як вони почнуться. Ця тактика відома як “попереднє викриття”.

Війна Путіна

“Війна президента Росії Володимира Путіна також спрямована проти нас”, – заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв’ю Sueddeutsche Zeitung.

За її словами, Путін хоче зруйнувати мирний порядок у Європі, а разом із ним і якнайбільше ліберальних демократій. “У нього також є вкрай праві та вкрай ліві поплічники у наших парламентах, які індивідуально переймають його пропаганду”, – сказала вона.

Нагадаємо, президент УкраїниВолодимир Зеленський 11 червня вперше особисто виступив у німецькому Бундестазі. Дві проросійські партії влаштували демарш, не з’явившись до зали. Від фракції правопопулісткою “Альтернативи для Німеччини” (АдГ) були лічені депутати, від помірковано лівої Спілки Сари Вагенкнехт (ССВ) нікого.

www.rbc.ua

Exit mobile version