Комітет парламенту Швейцарії підтримав непрямий експорт зброї до України

Комітет з питань безпекової політики Національної ради Швейцарії підтримав ініціативу дозволу непрямого постачання озброєння української армії.

Комітет з питань безпекової політики Національної ради Швейцарії підтримав ініціативу дозволу непрямого постачання озброєння української армії. У комітеті запропонували внести певні зміни до закону, який забороняє реекспортувати зброю в Україну, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Blick.

Ініціативу підтримали 10 депутатів. Стільки ж представників політичної сфери проголосували проти цього. Четверо депутатів утрималися від голосування. Законопроект буде розглянутий у Національній раді Швейцарії та Раді кантонів.

У разі підтримки ініціативи з боку депутатів, рішення про зброю для України може набути чинності. Швейцарська держава є нейтральною країною, що забороняє їй постачати озброєння в Україну. Крім цього, передача зброї їх виробництва третіми особами також заборонена. Влада Швейцарії підтримує Україну іншими методами, такими як запровадження санкцій проти РФ.

Також у Швейцарії затримали російського дипломата, який намагався придбати зброю перед Самітом миру.

Exit mobile version