Вірменія визнала Палестину як державу

Ілюстративне фото (Getty Images) Автор: Валерія Поліщук

Влада Вірменії оголосила про визнання Палестини як держави.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ Вірменії.

У відомстві заявили, що Вірменія приєдналася до резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, які закликають до негайного припинення вогню в Секторі Газа.

У МЗС підкреслили, що Вірменія щиро зацікавлена у встановленні миру і стабільності на Близькому Сході, встановленні міцного примирення між єврейським і палестинським народами.

“На різних міжнародних майданчиках ми завжди виступали за мирне і всеосяжне врегулювання палестинського питання і підтримуємо принцип “двох держав” вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту”, – ідеться в повідомленні.

У відомстві заявили, що Єреван переконаний, що “це єдиний спосіб” гарантувати, що палестинці та ізраїльтяни зможуть реалізувати свої законні сподівання.

“На підставі вищевикладеного і підтверджуючи свою прихильність міжнародному праву і принципам рівності, суверенітету і мирного співіснування народів, Республіка Вірменія визнає державу Палестина”, – йдеться в повідомленні.

Визнання Палестини

Палестина – це регіон Близького Сходу, територія якого розділена на дві частини – Західний берег і Сектор Газа. Західний берег – це горбиста місцевість, розташована на захід від річки Йордан. Сектор Газа – це прибережна територія, розташована на південь від Західного берега.

Палестина є незалежною і частково визнаною державою. Її незалежність визнали 138 зі 193 держав – членів ООН.

Раніше повідомлялося, що влада Норвегії, Іспанії та Ірландії визнала Палестину державою.

Крім цього, уряд Словенії підтримав пропозицію про визнання Палестини державою.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version