Макрон заявив, що перемога екстремістів обернеться для Франції “громадянською війною”

Президент озвучив негативні очікування від політики крайніх правих та крайніх лівих. 

Емманюель Макрон

Президент Франції Емманюель Макрон в інтерв’ю застеріг співгромадян від голосування за правих чи лівих екстремістів під час прийдешніх дострокових парламентських виборів. На думку глави держави, успіх цих партій може призвести аж до громадянської війни в країні.

Як пише The Guardian, свою думку політик пояснив тим, що як праворадикальне “Національне об’єднання” Марін Ле Пен, так і крайні ліві з “Нового популярного фронту” пропагують “стигматизацію та розділення у суспільстві”. Макрон переконаний, що обидві політичні сили здатні розпочати війну з тими, хто не поділяє їхні цінності.

Лідер праворадикалів Жордан Барделла у відповідь заявив, що президент Франції “не повинен казати такі речі”. Представник протилежного табору Жан-Люк Меленшон порадив не говорити про суспільні заворушення “тому, хто сам їх провокує – як це сталося у Новій Каледонії”.

  • Французи обиратимуть новий склад парламенту 30 червня та 7 липня. Соціологи пророкують перемогу ультраправому “Національному об’єднанню”.
  • Їхній лідер Жордан Барделла хоче здобути абсолютну більшість – інакше погрожує не погоджуватися на посаду прем’єр-міністра.

lb.ua

Exit mobile version