Екіпажі українських протимінних кораблів готуються до виконання спільних завдань на “Сі Бриз 2024”

оманди виконують прийоми маневрування, зокрема в складних навігаційних умовах, налагоджують взаємодію, перевіряють взаємосумісність.

Екіпажі українських протимінних кораблів готуються до виконання спільних завдань на “Сі Бриз 2024”

Другий день екіпажі українських протимінних кораблів разом з корабельною групою НАТО виконують маневрування в морі. Їх мета – відпрацювання спільних дій перед виконанням завдань в рамках “Сі Бриз 2024”.

Про це повідомила пресслужба ВМС ЗСУ.

“Команди виконують прийоми маневрування, зокрема в складних навігаційних умовах, налагоджують взаємодію, перевіряють взаємосумісність. Також відпрацьовують різноманітні дії з метою скорочення часу на реагування та ухвалення рішень”, – йдеться у повідомленні. 

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

Також провели практичні стрільби у морі з метою знищення небезпечних предметів. 

У ВМС зазначають, що метою подібних вправ є тестування навичок з маневрування та навігації, уміння управляти кораблем та взаємодіяти зі своєю командою. 

Проведення активної фази навчань розпочнеться невдовзі.

  • У Великій Британії 24 червня розпочались навчання “Сі Бриз 2024”, участь в яких братимуть військові України, НАТО і деяких інших країн.
  • Тематика навчань – протимінна діяльність. Цього року Україна розраховує завершити оцінку екіпажів, які вже служать на українських протимінних кораблях.

lb.ua

Exit mobile version