“Причина не політична”. Угорщина пояснила перенесення візиту Бербок

Фото: міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок (Getty Images) Автор: Данило Крамаренко

Візит німецького міністра закордонних справ Анналени Бербок до Угорщини скасували не з політичних причин. Його перенесли на пізніший термін.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомили d МЗС Угорщини, німецьку сторону попросили перенести візит у зв’язку з “непередбаченою зміною” в календарі міністра Петера Сійярто.

“Причина є чисто технічною, а не політичною”, – повідомили в міністерстві.

Зазначимо, напередодні МЗС Німеччини заявило, що “здивовано” скасуванням візиту і що необхідно “серйозне та чесне” обговорення зустрічі прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з Володимиром Путіним.

Вчорашня зустріч стала першою із квітня 2022 року. Її засудили деякі лідери Євросоюзу, які застерігали від спроб умиротворити Москву. Також повідомлялося, що Орбан не був уповноважений говорити від імені ЄС.

Між Німеччиною та Угорщиною конфлікт?

Раніше Bloomberg написав про конфлікт між Німеччиною та Угорщиною . За даними видання, скасування візиту Бербок відбулося через те, що канцлер Олаф Шольц розкритикував Орбана за поїздку до Москви.

Бербок мала зустрітися з Петером Сійярто, який напередодні супроводжував Орбана. Однак угорський уряд несподівано скасував зустріч, що збентежило німецьку сторону.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version