CNN: Кінець президентської кампанії Байдена – вирішене питання для демократів

До когорти скептиків, ймовірно, може доєднатися навіть Барак Обама.

Барак Обама та Джо Байден

За ексклюзивною інформацією видання CNN, почесна спікерка Конгресу Ненсі Пелосі та колишній президент США Барак Обама провели розмову щодо перевиборчої кампанії Джо Байдена, у якій висловили сумнів щодо шансів чинного глави держави перемогти у листопаді Дональда Трампа.

Члени Демократичної партії, з якими поспілкувалися журналісти, стверджують, що виведення Байдена із передвиборчих перегонів – це практично вирішена справа, і питання полягає тільки в тому, як це буде зроблено. 

Великі надії у політсилі покладають саме на Обаму та Пелосі, які могли б вплинути на господаря Білого дому. Ані лідер більшості у Сенаті Чак Шумер, ані очільник демократів у Палаті представників Хакім Джеффріс не мають з боку Байдена відповідного рівня довіри. 

Проте колишній президент поки обрав тактику мінімального втручання: на зустрічах із “антибайденівськими” демократами він більше слухає, ніж говорить, і не поспішає робити важливі кроки. У партії припускають, що Обама досі сподівається на те, що рішення піти Байден ухвалить самостійно – хоча це малоймовірно. 

Що ж до Пелосі, то вона публічно закликала однопартійців не робити різких заяв під час саміту НАТО у Вашингтоні – що стало прозорим натяком на те, що намір Байдена залишатися кандидатом вона не розглядає як остаточний.

  • Президент США додав аргументам скептиків ваги, переплутавши прізвище Президента України і назвавши його Путіним.

lb.ua

Exit mobile version