У Румунії заявили про вибухи під час повітряної тривоги цієї ночі

Фото: в Румунії оголошували тривогу через атаку російських “Шахедів” (wikipedia.org) Автор: Валерій Савицький

Минулої ночі росіяни атакували Одеську область ударними безпілотниками “Шахед”. У прикордонні Румунії оголошували повітряну тривогу через наближення ворожих дронів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на News.ro.

Зазначається, що вночі на півночі повіту Тульча місцева влада оголосила тривогу через кілька безпілотників, що наближалися до кордону з боку України.

Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій випустила повідомлення про оповіщення для північної частини повіту Тульча, інформуючи населення про можливість падіння об’єктів з повітряного простору на території, прилеглій до кордону з Україною.

Повідомлення було оголошено після того, як близько 02:10 румунські прикордонні та спостережні структури помітили кілька об’єктів (безпілотників), що наближалися до північної частини повіту Тульча”, – йдеться у повідомленні.

Джерело видання повідомило, що метою повідомлення є інформування та попередження населення в районі, де воно надсилається, і його слід розглядати саме як таке.

“Вони повинні слідувати вказівкам, що містяться в повідомленні, і не піддаватися паніці. Структури територіальної оборони та громадського порядку країни готові надати всю необхідну підтримку тим, хто її попросить, і ще раз даємо зрозуміти, що жодна ділянка нашої території не є об’єктом атак з боку Російської Федерації”, – повідомило джерело.

Пожежна служба повідомляє, що на єдиний номер екстреного виклику 112 надійшло 10 дзвінків про звуки вибухів.

“Більшість дзвінків були з муніципалітету Тульча, і вони сигналізували про те, що чули вибухи. Однак були також дзвінки, в яких громадяни запитували інформацію, й оператори диспетчерського центру Інспекції з надзвичайних ситуацій “ДЕЛЬТА” Тульчинського повіту надали їм всю інформацію, щоб зрозуміти, що те, що вони чули, відбувалося на українській території”, – додали в Держприкордонслужбі Тульчі.

За даними відомства, о 03:46 було оголошено про відбій повітряної тривоги.

Тим часом моніторингові пабліки оприлюднили відео нібито удару російського дрона по селу Плауру на румунському березі Дунаю в районі міста Ізмаїл.

Нічна атака “Шахедами”

Минулої ночі росіяни вкотре масштабно атакували Україну ударними дронами типу “Шахед”. Одна з хвиль безпілотників атакувала Ізмаїл та Ізмаїльський район.

Також військові агресора вдарили ракетами по передмістю Харкова. Внаслідок удару по приватному будинку загинула щонайменше одна людина.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version