Прем’єр Італії Джорджія Мелоні відвідає Китай, — ЗМІ

Під час візиту Мелоні порушить питання підтримки Китаю РФ у війні Росії з Україною.

Джорджа Мелоні

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні з 26 по 31 липня здійснить візит до Китаю, повідомляє Reuters з посиланням на особу, яка бере участь у плануванні поїздки.

Очікується, що Мелоні, яка вважає китайські інвестиції способом стимулювання економічного зростання Італії, зустрінеться з лідером Китаю Сі Цзіньпіном і прем’єр-міністром Лі Цяном.

Італійський виробник шин Pirelli, енергетична група ENI, оборонна група Leonardo, виробники вина та кілька італійських модних груп, у тому числі і Dolce & Gabbana, серед компаній, запрошених на італійсько-китайський бізнес-форум, який відбудеться в Пекіні в неділю та понеділок під час візиту Мелоні.

Під час поїздки Прем’єрки Італії очікують на підписання двосторонніх торговельних та промислових угод, повідомило інше джерело, близьке до планування і без подробиць.

У 2019 році Італія стала єдиною країною G7, яка приєдналася до торговельного та інфраструктурного проєкту Китаю, відомого як Ініціатива “Один пояс, один шлях” (BRI), але вийшла з нього минулого року під тиском США через занепокоєння щодо економічного впливу Пекіна.

Раніше цього місяця міністерство промисловості Китаю заявило, що воно готове сприяти практичному співробітництву з Італією в таких сферах, як автомобілебудування, суднобудування.

Очікується, що під час візиту Мелоні також порушить питання про надлишок китайського виробництва та підтримку Китаєм Росії у війні Москви з Україною.

  • Президент України Володимир Зеленський, коментуючи візит до Китаю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, заявив, що “є чіткий сигнал від китайської сторони про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України”.

lb.ua

Exit mobile version