У Росії прорвало чергову дамбу: зруйновані будинки, є загиблий та зниклі безвісти (відео)


У Росії прорвало чергову дамбу: зруйновані будинки, є загиблий та зниклі безвісти (відео)

Фото: у російській Карелії прорвало дамбу (скрін з відео) Автор: Тетяна Степанова

У Росії прорвало чергову дамбу. Цього разу інцидент стався на території Республіки Карелія. Внаслідок аварії загинула одна людина, є постраждалі та зниклі безвісти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.

За інформацією ЗМІ, 29 липня в Карелії, між 10-м та 11-м шлюзами Бєломорсько-Балтійського каналу розмило тимчасову перемичку, встановлену на час реконструкції. Вода накрила всі прилеглі села.

Як повідомляє один із російських Telegram-каналів, потік води фактично зніс дамбу заввишки 8 метрів і завширшки 10 метрів. Її збудували тимчасово, для страховки на час ремонту греблі.

Загалом через підрив дамби зруйновано 13 будинків. Вже відомо про одного загиблого, також є постраждалі. Шестеро людей зникли безвісти, проте згодом деяких вдалось все ж відшукати.

Прорив дамби у Росії

Нагадаємо, 26 липня у місті Карабаш Челябінської області РФ прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Було затоплено велику кількість будинків.

А у квітні затоплювало місто Орськ Оренбурзької області. Там також прорвало дамбу. Місцева влада тоді закликала мешканців до термінової евакуації на тлі загрози затоплення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua