Мадуро заявив, що опозиція Венесуели готує теракт, – ЗМІ

Фото: нібито переобраний президент Венесуели Ніколас Мадуро (Getty Images) Автор: Едуард Ткач

Президент Венесуели Ніколас Мадуро, чия легітимність після переобрання викликає питання, заявив, що опозиція готує в столиці Каракасі теракт.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Теракт нібито має відбутися сьогодні у суботу, 3 серпня. У зв’язку з цим усім силовим структурам надано вказівку посилити охорону міста.

За словами Мадуро, частина груп найманців, озброєних гранатами та іншою зброєю, мають намір здійснити атаку в районі Бельомонта. Цей район Каракаса знаходиться через дорогу від Лас-Мерседес, де Марія Коріна Мачадо, голова кампанії проти президента Мадуро, закликала до мирної демонстрації о 10.00.

“Я попереджаю всю Венесуелу про можливі атаки, що здійснюються “малими командами” за наказом Мачадо та за співучасті (кандидата в президенти від опозиції Едмунда Гонсалеса – Ред.), які використовують ці групи злочинців”, – сказав Мадуро на прес-конференції.

Також спірний президент Венесуели, виступаючи перед журналістами, звинуватив Мачадо та Гонсалеса у причетності до спроби державного перевороту під керівництвом США.

Нагадаємо, що США назвали переможцем нещодавніх виборів президента у Венесуелі Едмунда Гонсалеса. Держсекретар Ентоні Блінкен зазначив, що результат озвучений контрольованою Мадуро Національною виборчою радою був глибоко помилковим і не відображає волю народу Венесуели.

Раніше РБК-Україна повідомляло, Ніколас Мадуро закликав вищий суд країни переглянути результати виборів після того, як лідери оскаржили його заяву про перемогу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version