Король Чарльз відреагував на антиміграційні заворушення у Британії

Монарх заявив, що “дух спільноти переміг агресію та злочинність”.

Король Чарльз відреагував на антиміграційні заворушення у Британії

Король Чарльз III

Букінгемський палац оприлюднив заяву короля Чарльза ІІІ щодо хвилі антиміграційних погромів, яка охопила британські міста упродовж минулого тижня.

Як пише BBC, глава держави висловив подяку поліцейським та співробітникам служби з надзвичайних ситуацій за відновлення порядку та безпеки в тих місцях, які постраждали від дій мітингарів. Він також обговорив ситуацію телефоном з прем’єр-міністром Кіром Стармером та очільниками правоохоронних органів.

Чарльз “був зворушений тим, як британці демонстрували дух спільноти у протистоянні з агресією та злочинністю”. Суверен закликав підданих до толерантності, взаєповаги та взаєморозуміння і попросив проявляти більше співчуття у повсякденному житті. 

Король є політично нейтральною фігурою, тому зазвичай не втручається у конфлікти суспільного характеру. Проте Чарльз відомий своїм намаганням налагодити зв’язки та співпрацю між представниками різних релігій та культур. Британію монарх називає “спільнотою спільнот”.

  • Після масових акцій непокори антиісламського характеру британці у великих містах влаштували “контрпротести”, під час яких засудили ультраправу ідеологію та висловили підтримку мігрантам.

lb.ua