Житло, власна справа, освіта: в Україні з’явиться низка держпрограм для молоді до 25 років

Фото: президент Володимир Зеленський (GettyImagеs) Автор: Наталія Кава

В Україні з’явиться ще більше державних програм, які працюватимуть в інтересах молоді. Вони будуть стосуватись освіти, житла та власної справи.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на Українському молодіжному форумі.

Житло

За словами Зеленського, восени в Україні почнуть діяти зміни до програми “єОселя”. Зокрема, для українців віком до 25 років буде передбачене зменшення першого внеску до 10%.

“Це справді хороша іпотечна програма. В ній передбачено 3% річних для військових, лікарів, учителів та правоохоронців і 7% річних для інших категорій”, – заявив президент.

Власна справа

Також у вересні з’явиться нова програма грантів – 150 тисяч гривень на започаткування або розвиток власної справи. Деталі щодо цієї програми буде представлено згодом Кабінетом міністрів.

Освіта

Зеленський розповів, що невдовзі запрацюють освітні гранти, зокрема – програма підтримки абітурієнтів.

“Поступово уряд буде збільшувати наповненість коштами цієї та інших відповідних програм підтримки нашої, української, молоді. Таких програм має бути набагато більше. Будьте з Україною, будьте в Україні, і хай Україна завжди перемагає”, – підсумував Зеленський.

Програма компенсації ставки кредиту коштом держбюджету

У жовтні минулого року в Україні почала працювати програма “єОселя”.

Кредит за бюджетні кошти можна отримати на пільгових умовах: для військових, вчителів, медиків та науковців ставка – 3% річних, для інших категорій – 7%.

Також Кабмін вирішив продовжити державну програму забезпечення молоді житлом до 2026 року. Завдяки їй сотні молодих українських родин матимуть можливість отримати пільгові кредити на власну оселю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version