Норвегія закриває своє дипломатичне представництво у Палестинській автономії

Перед цим Єрусалим позбавив акредитації норвезьких дипломатів, які живуть в Ізраїлі, а працюють у палестинському місті Рамалла.

Норвегія закриває своє дипломатичне представництво у Палестинській автономії

Прапор Норвегії

Норвегія закриває своє дипломатичне представництво у Палестинській автономії через рішення Ізраїлю позбавити дипломатичної акредитації норвезьких дипломатів, які живуть в Ізраїлі, а працюють у Рамаллі ‒ палестинському місті у центральній частині Західного берега річки Йордан. 

Про це повідомили у норвезькому МЗС, пише Європейська правда.

За словами міністра закордонних справ Норвегії Еспена Барта Ейде, рішення уряду Беньяміна Нетаньягу є радикальним і необґрунтованим.

“Це рішення спрямоване проти палестинців, Палестинської автономії і всіх тих, хто захищає міжнародне право, рішення про дві держави і законне право палестинців на самовизначення”, – зазначив міністр.

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

Водночас Ейде підкреслив, що підтримка Норвегією Палестинської адміністрації та палестинського народу “буде продовжуватися і надалі”.

  • У травні Норвегія, Іспанія та Ісландія офіційно визнали державність Палестини.
  • У липні парламент Ізраїлю прийняв резолюцію, в якій висловив офіційну незгоду щодо незалежної Палестини, попередивши, що вона може стати базою для терористичних груп.
  • Президент України Володимир Зеленський під час виступу на форумі Діалог Шангрі-Ла в Сінгапурі заявив, що Україна визнає державність як Ізраїлю, так і Палестини.

lb.ua