У Британії відповіли на слова Зеленського про сповільнення допомоги Україні

Фото: Кір Стармер (Getty Images) Автор: Наталія Кава

Британський уряд підтвердив незмінну підтримку України у відповідь на зауваження президента Володимира Зеленського про уповільнення британського лідерства

Про це заявив у понеділок речник прем’єр-міністра Кіра Стармера, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

“Прем’єр-міністр Британії залишається абсолютно рішучим у своїй підтримці України. З точки зору нашої підтримки, знову ж таки, вона є непохитною”, – сказала речниця Стармера.

Однак за її словами, позиція британського уряду щодо використання Україною ракет дальнього радіуса дії Storm Shadow не змінилася.

Що передувало

Цими вихідними президент України Володимир Зеленський заявив, що початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації Британія демонструвала справжнє лідерство в підтримці для Києва. Однак останнім часом ситуація дещо змінилась.

Мова була про дозвіл використовувати британські ракети Storm Shadow для ударів по Росії. Варто зауважити, що ракети Україні отримує від трьох країн – Британії, Франції та США.

Варто зауважити, що ЗМІ поширили інформацію про те, що нібито Сполучені Штати Америки вже більше місяця не відповідають на запит Британії із пропозицією дозволити українським воїнам застосовувати ракети Storm Shadow по території Росії.

Водночас міністр оборони Великої Британії Джон Хілі заявляв, що Велика Британія не допомагатиме Україні вражати цілі в Росії. Проте Британія може дозволити Україні використати надану зброю для таких атак.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version