Німеччина передасть Україні 6 зенітно-ракетних комплексів IRIS-T, – Reuters

Фото: IRIS-T (GettyImagеs) Автор: Наталія Кава

Німеччина передасть Україні ще шість систем протиповітряної оборони IRIS-T.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як заявило джерело агентства, Німеччина дотримується свого плану постачання 12 зенітно-ракетних комплексів IRIS-T SLM в Україну. Відомо, що чотири одиниці вже поставлені, ще дві очікуються до кінця року, а решта шість будуть поставлені пізніше.

IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) – це сучасна зенітно-ракетна система класу «земля-повітря», розроблена для захисту від повітряних загроз, таких як літаки, вертольоти, безпілотники та крилаті ракети. Система була розроблена німецькою компанією Diehl Defence і є однією з найсучасніших у світі.

Основні характеристики IRIS-T:

  • Модульність: IRIS-T може інтегруватися з різними радіолокаційними та командними системами, забезпечуючи гнучкість у розгортанні.
  • Дальність ураження: До 40 км, залежно від типу загрози.
  • Висока точність: Використання інфрачервоних сенсорів дозволяє точно наводити ракету на ціль навіть в умовах радіоелектронних перешкод.
  • Мобільність: Система встановлюється на мобільних платформах, що дає змогу швидко змінювати позиції для захисту різних об’єктів.

Значення для України

IRIS-T є критично важливою для захисту від повітряних атак Росії. Ця система допомагає збивати різноманітні загрози, включаючи крилаті ракети, зменшуючи шкоду для мирного населення та інфраструктури.

Допомога від Німеччини

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Німеччина займає провідні позиції в наданні військової допомоги Україні. Зокрема у постачанні систем ППО, танків та бронетехніки. Попередній пакет військової допомоги Німеччина передала 19 серпня.

До цього Німеччина заявила про передачу додаткової системи ППО Patriot Україні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version