Зеленський прийде на фракцію “Слуги народу” після провалу голосувань в Раді

Фото: президент Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Наталія Кава, Мілан Лєліч

Президент Володимир Зеленський візьме участь у засідання фракції “Слуга народу”. Вона відбудеться ввечері середи, 4 вересня.

Про це повідомили РБК-Україна власні джерела.

За даними джерела, візит Зеленського буде присвячений кадровим питанням у Кабінеті міністрів. Зокрема, з тим, що сьогодні Верховна Рада провалила вже кілька важливих голосувань щодо звільнення міністрів.

Що цьому передувало

Напередодні низка міністрів подали заяви на звільнення. Сьогодні Верховна Рада України сьогодні звільнила Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей, Дениса Малюську з Мін’юсту, Ольгу Стефанішину з посади віцепрем’єра з євроінтеграції та Руслана Стрільця з посади голови міністра захисту довкілля та природних ресурсів.

Однак не було підтримано відставку Ірини Верещук з посади міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Віталія Коваля з Фонду держмайна. Співрозмовник РБК-Україна у “Слузі народу” розповів, чому Рада провалила звільнення Верещук та Коваля.

Окрім цього на звільнення очікує і голова МЗС Дмитро Кулеба, який сьогодні написав заяву про відставку.

Джерела РБК-Україна зазначають, що Кулеба може очолити одне з важливих посольств. Йдеться про призначення Кулеби до Брюсселя – де, крім представництв України при ЄС та НАТО, є і посольство України у Бельгії та Люксембурзі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version