“Становили небезпеку”: військові США знищили дрон і автомобіль єменських хуситів

Фото: американські військові знищили небезпечні озброєння хуситів (Getty Images) Автор: Валерій Савицький

Американські військові успішно знищили безпілотник і автомобіль підтримки єменських хуситів, що становили небезпеку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку в соцмережі Х Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM).

Зазначається, що з останню добу сили Центрального командування США успішно знищили один безпілотний літальний апарат хуситів та одну машину підтримки в контрольованому терористами районі Ємену.

“Ці апарати становили явну і безпосередню загрозу американським і коаліційним силам, а також торговельним суднам у регіоні. Заходи було вжито з метою захисту свободи судноплавства і забезпечення безпеки міжнародних вод для американських, коаліційних і торговельних суден”, – йдеться у повідомленні.

Атаки хуситів у Ємені

Від початку війни у Секторі Газа в жовтні 2023 року, бойовики ісламського угруповання хуситів у Ємені за збройної підтримки Ірану почали атакувати торговельні кораблі під прапорами західних держав, що прямують у Червоне море.

Сполучені Штати і низка європейських країн ввели у регіон війська і почали захищати комерційні судна від атак терористів, а також уражати об’єкти хуситів на території Ємену.

Наприкінці серпня, американські військові знищили ракету і безпілотник хуситів.

Раніше біля єменського міста Ходейда, терористи обстріляли нафтовий танкер. Виник ризик виливу пального та забруднення морської акваторії.

Натомість військові США знищили два судна хуситів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version