Онука Муссоліні вийде з партії Мелоні через “надмірну праворадикальність”

Спадкоємиця італійського диктатора прагне належати до більш поміркованого політичного руху.

Ракеле Муссоліні

Ракеле Муссоліні, онука фашистського диктатора Беніто Муссоліні, заявила про те, що залишить партію “Брати Італії”, яку очолює прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні.

Як повідомляє The Guardian, депутатка міської ради Рима вирішила, що її нинішня політична сила є “занадто праворадикальною”. Муссоліні перейде до групи Forza Italia, яка входить до владної коаліції та вважається більш поміркованою та центристською.

50-річна політикиня відома своєю підтримкою ЛГБТК+ спільноти. Під час Олімпійських ігор у Парижі, коли Джорджа Мелоні звинуватила алжирську боксерку Іман Хеліф у тому, що вона не має права виступати у жіночому турнірі, Муссоліні виступила на захист спортсменки та заявила, що та зазнала “несправедливого полювання на відьом”. 

Ракеле отримала своє ім’я на честь дружини свого діда-диктатора. Вона є донькою Романо Муссоліні, одного із п’яти дітей “дуче”.

Джорджа Мелоні стверджує, що її партія є консервативною, а не праворадикальною. Очільниця уряду говорила про те, що Італія “залишила фашизм позаду в історії”. 

lb.ua

Exit mobile version