Індія забрала з Росії 45 своїх громадян, які були завербовані на війну в Україну


Індія забрала з Росії 45 своїх громадян, які були завербовані на війну в Україну

Фото: російський диктатор Володимир Путін та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді (Getty Images) Автор: Наталія Кава

Індія звільнила 45 громадян, які були завербовані Росією на війну проти України. ЩЕ близько 50 – досі залишаються в російському війську.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NDTV.

За даними ЗМІ, наразі Індія працює над тим, аби повернути всіх завербованих індійців додому. Зокрема, на початку липня премʼєр Індії Нарендра Моді обговорював звільнення з армії РФ усіх індійців з російським диктатором Володимиром Путіним у Москві.

Росія проводить зачну кампанію з того, аби заманити російської армії громадян інших країн. Зокрема, в Індії через соціальні мережі та місцевих агентів пропонували роботу або вступ до “приватних університетів”. Однак коли ті прибули до Росії, у них забрали паспорти і відправили на фронт проти України.

За даними NDTV, Росія вже завербувала близько сотні індійців, для участі у війні в Україні. Вже відомо, що чотири з них загинули на фронті. В Індії поліція заарештувала щонайменше чотирьох людей, причетних до мобілізації в армію РФ.

Вербування індійців Росією

У червні, стало відомо про загибель двох індійців у російській армії. Після цього Нью-Делі вимагав від Кремля повернути завербованих громадян.

Як писало агентство Reuters, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час візиту до Москви прагнув добитися якнайшвидшого звільнення індійців з російської армії.

Крім того, окрім індійців, Росія також намагалася вербувати сербів та українців, які проживають на окупованих територіях.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua