Трамп пообіцяв депортувати гаїтян із міста Спрінгфілд у штаті Огайо

Дональд Трамп пообіцяв депортувати гаїтянських іммігрантів із міста Спрінгфілд, штат Огайо, якщо переможе на виборах.

Дональд Трамп
Трамп пообіцяв депортувати гаїтян із міста Спрінгфілд у штаті Огайо

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп пообіцяв депортувати гаїтянських іммігрантів із міста Спрінгфілд, штат Огайо, якщо переможе на виборах. Ця заява Трампа викликала резонанс після хибних чуток, що гаїтяни їдять свійських тварин, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Reuters.

Трамп не повторював твердження про те, що іммігранти їдять свійських тварин. Тим не менш, він наголосив на необхідності посилення політики щодо іммігрантів. Більшість із 15 тисяч гаїтян у Спрінгфілді перебувають у США на законних підставах, а його обіцянки депортацій стосуються нелегалів.

Трамп заявив, що іммігранти створюють навантаження на соціальні служби та згадав випадки насильства, приписуючи їх іноземним злочинцям. Мер Спрінгфілда Роб Рю засудив ці заяви, наголосивши, що місто потребує підтримки, а не ненависті. Президент США Джо Байден також виступив проти нападів на гаїтянську громаду, закликавши припинити ворожі дії. Зеленський розкрив деталі розмови з Трампом два місяці тому.

Трамп заявив, що більше не проводитиме дебати з Гарріс.