Урсула фон дер Ляєн представила новий склад Єврокомісії

Фото: голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн (Getty Images) Автор: Валерія Поліщук, Роман Кот

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила новий склад Єврокомісії. Серед 27 членів комісії, декілька політиків обійматимуть ключові для України посади.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію Euronews.

Зокрема, Кая Каллас (Естонія) призначена Високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки.

Андрюс Кубілюс (Литва) стане Єврокомісаром з питань оборони та космосу. За словами фон дер Ляєн, він зосередиться на розвитку Європейського оборонного союзу та зміцненні оборонно-промислового потенціалу.

Марта Кос (Словенія) обійме посаду Єврокомісара з питань розширення і працюватиме над підтримкою України та допомогою країнам-кандидатам у підготовці до вступу в ЄС.

Пьотр Серафін (Польща) стане Єврокомісаром з питань бюджету, боротьби з шахрайством і державного управління, а Крістоф Хансен (Люксембург) – Єврокомісаром з питань сільського господарства та продовольства.

Особливу увагу привертає створення нової посади Єврокомісара з питань Середземномор’я, яку обійме Дубравка Шуїця (Хорватія).

Кандидатуру кожного з членів Єврокомісії, окрім фон дер Ляйєн, ще має затвердити Європейський парламент.

“Очікується, що наприкінці вересня та в жовтні кожен номінований комісар зіткнеться з багатогодинним обговоренням у Європейському парламенті. Як правило, принаймні один комісар може провалити тест (останнього разу тест провалили троє)”, – зазначає Politico.

www.rbc.ua

Exit mobile version