Повені в Угорщині призвели до суперечок між Орбаном та опозицією

Фото: премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан (Getty Images) Автор: Валерія Поліщук, Роман Кот

Нещодавні повені в Угорщині, спричинені штормом “Борис”, призвели до політичних суперечок між прем’єр-міністром Віктором Орбаном та лідером опозиції Петером Мадяром.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів голова угорської громади Києва та Київської області Тібор Томпа.

“Очікується, що максимум (рівня води – ред.) буде десь у четвер в Будапешті. Фактично, значна частина прибережного Дунаю в Будапешті закрита. Тобто, відбувається відповідна підготовка. І на цьому тлі дуже посилена політична боротьба. В першу чергу Орбан і угорська влада використовує для підкріплення своєї влади”, – каже Томпа.

За його словами, прем’єр-міністр Віктор Орбан використовує стихійне лихо для критики опозиційних сил.

“Йде максимальне знецінення, очорнення опозиції. Причому всієї опозиції, в першу чергу Петера Мадяра (лідер опозиційної партії TISZA – ред.) І використовують, знову ж таки, на жаль, оце горе, що тепер спіткає Угорщину”, – зазначає Томпа.

Водночас, лідер опозиції критикує центральну владу за незалежну підготовку до стримування повені.

“Я чув від представників влади, що нібито угорська опозиція і Петер Мадяр використовує, знову ж таки, всі ці моменти для того, щоб ще більше заявити про себе. Він справді виходить прямо на ці канали, виходить на ці бар’єри, що будують, і він теж там допомагає. І він питає: “даруйте, а я не бачу де ж угорська армія, де інші структури, які повинні цим займатися”, – підкреслює він.

Зазначимо, в країнах Центральної та Східної Європи пройшов шторм “Борис”, який спричинив сильні зливи та повені. Найбільших збитків зазнали Чехія, Польща, Австрія, Словаччина, Румунія та Угорщина.

Детальніше про те, чому угорська влада часто виступає проти України і що відбувається в політикумі Угорщини – читайте невдовзі на РБК-Україна.

Повінь у Європі

На вихідних в Центральній та Східній Європі пройшов шторм “Борис”, який викликав сильні зливи та повені. Кількість загиблих унаслідок негоди в Європі вже досягла 16 осіб і продовжує зростати. Нові жертви зафіксовано в Чехії, Польщі та Австрії, а на сході Румунії затоплені цілі села.

Польський журналіст Radio Reset Obywatelski Ігор Кравець у коментарі для YouTube-каналу РБК-Україна повідомив, що кількість постраждалих може сягати десятків тисяч. Насамперед постраждало майно, оскільки вода досягла перших поверхів у затоплених містах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version