Президент Ірану заявив, що ніколи не схвалював російську агресію проти України, — Guardian

І ракет до РФ, за словами Пезешкіана, Іран не постачав.

Новим президентом Ірану став Масуд Пезешкіян

Новий президент Ірану Масуд Пезешкіян під час участі в Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що Тегеран начебто ніколи не схвалював агресію Росії проти України. Також  він знову заперечив постачання ракет до РФ і готовий сісти за стіл переговорів, пише The Guardian.

“Ми готові сісти з європейцями та американцями для ведення діалогу та переговорів. Ми ніколи не схвалювали російську агресію проти України”, – сказав Пезешкіан.

Також президент Ірану заявив, що його країна нібито не передавала балістичні ракети РФ від початку його президентства, хоча ймовірно, такі постачання могли бути раніше.

  • Раніше ЗМІ писали, що Кремль вже отримав партію з кількох сотень ракет малої дальності “Фатх-300”. Десятки російських військовослужбоців проходили на території Ірану навчання щодо використання цієї зброї.
  • Білий дім заявив, що постачання Іраном балістичних ракет Росії є “різкою ескалацією” у підтримці ісламською республікою війни в Україні.
  • У МЗС України також відреагували на ймовірну передачу Іраном балістичних ракет росіянам і попередили, що в разі підтвердження цього факту, це матиме руйнівні наслідки для українсько-іранських двосторонніх відносин. У МЗС також викликали тимчасового повіреного Ірану.

lb.ua

Exit mobile version