НАТО планує масштабне транспортування поранених солдатів у разі війни з Росією

Ілюстративне зображення (Getty Images) Автор: Сергій Пишкін

НАТО планує координувати транспортування великої кількості поранених солдатів від лінії фронту у разі війни з Російською Федерацією (РФ). Розглядається наземний транспорт, оскільки евакуація повітрям може виявитися неможливою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову командування логістики НАТО Александра Солфранка в інтерв’ю Reuters.

Як пояснив Солфранк, майбутні сценарії медичної евакуації відрізнятимуться від досвіду в Афганістані й Іраку, оскільки конфлікт з Росією передбачатиме набагато більшу зону бойових дій, більшу кількість поранених й тимчасову відсутність переваги в повітрі поблизу лінії зіткнення.

Виклик, за його словами, полягатиме в тому, що швидко забезпечити якісну медичну допомогу, в гіршому випадку, великій кількості поранених.

“Спочатку потрібно досягти переваги в повітрі. Щоб досягти успіху по всій довжині та глибині лінії фронту, знадобиться час. З міркувань планування необхідно розглянути всі варіанти доставки великої кількості поранених до медичних установ, включаючи потяги, але потенційно також автобуси”, – додав він.

Ризик війни Росії та НАТО

Німецьке видання Bild раніше опублікувало сценарій військових навчань, під час яких збройні сили Німеччини готуються до можливих гібридних атак з боку Росії на східному фланзі НАТО. Представник НАТО прокоментував цю публікацію, зазначивши, що сценарії навчань завжди є вигаданими ситуаціями, призначеними для оцінки військових можливостей у конкретних регіонах.

Литовське Міністерство оборони також висловилося з цього приводу, вказавши, що наразі немає жодної загрози з боку Росії для НАТО, оскільки Москва зосереджена на війні в Україні.

Нещодавно новий президент Фінляндії висловив думку, що напад Росії на його країну, яка стала членом НАТО, виглядає малоймовірним.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version