Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, – Гарріс

Фото: кандидат у президенти США Камала Гарріс (Getty Images) Автор: Валерій Савицький

Пропозиції окремих американських політиків змусити Україну віддати окуповані Росією території в обмін на мир, є неприйнятними.

Про це заявила кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію у Білому домі.

Вона зазначила, що “жодні питання стосовно цієї війни не можуть вирішуватися без України”.

Натомість, за словами політика, деякі люди у США намагаються примусити Україну віддати значні території та “є вимога, щоб Україна полишила свої безпекові зв’язки з іншими країнами”.

“Ці пропозиції звучать подібно до пропозицій Путіна. Але це не пропозиції миру – це пропозиції капітуляції. Це є небезпечно та неприйнятно”, – зазначила Гарріс.

Візит Зеленського до США

Нагадаємо, цього тижня президент Володимир Зеленський відвідує з офіційним візитом Сполучені Штати.

Під час візиту глава держави провів зустрічі з низкою лідерів країн, з конгресменами та лідерами громадської думки Америки, а також взяв участь у засіданнях Генасамблеї та Ради Безпеки ООН.

У четвер, 26 вересня, Зеленський провів зустріч з президентом США Джо Байденом. Під час зустрічі, глава держави озвучив подробиці свого плану перемоги у війні з Росією.

Сполучені Штати виділили Україні новий пакет військової допомоги на 7,9 млрд доларів і запровадили нові санкції проти РФ.

Також Білий дім оголосив про додаткову оборонну допомогу Україні на 375 млн доларів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version