Прем’єр Грузії Іраклій Кобахідзе не збирається припиняти порівняння війни в Україні та миру в Грузії

Також Кобахідзе звинуватив Саакашвілі у війні 2008 року.

Іраклій Кобахідзе

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе не має наміру відмовлятися від теми війни в Україні у рекламі партії “Грузинська мрія”. 

Про це повідомляє “Ехо Кавказу”.

Журналісти запитали у Кобахідзе, чи було б для нього дружнім жестом, якби Україна використовувала кадри Сухумі у передвиборчих цілях. 

“Я пам’ятаю, що українці активно використовували ці кадри у різних, у тому числі й у гумористичних цілях, але це інше питання. Сьогодні ми говоримо про наслідки війни загалом і про те, чого ми уникли для нашої країни у 2022 році”, – відповів голова уряду Грузії.

Підписуйтесь на наш Google News

При цьому він наголосив, що серпневу війну 2008 року “розпочав режим Саакашвілі”. 

“У разі приходу до влади колективний “Національний рух” за тиждень відкриє другий фронт у Грузії. Чому Росія не увійшла до Грузії у 2022 році? У вас є пояснення? Ми врятували, так! Ми врятували Грузію, і якби ми дотримувалися вимог, які висувалися найвищими посадовими особами українського керівництва, війська Росії увійшли б до Грузії у 2022 році”, – зазначив Кобахідзе.

В свою чергу, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає, що у разі збереження влади “Грузинська мрія” обов’язково принесе Грузії війну, терор та смерть.

“Звичайно, у нас є план повернення Абхазії – він полягає у швидкій інтеграції до Євросоюзу, а не вибачення та практичного визнання окупованих територій”, – заявив експрезидент.

  • Правляча партія “Грузинська мрія” використала фото знищених Росією українських міст для своєї передвиборчої кампанії.
  • МЗС України засуджує і вважає неприпустимим використання партією влади Грузії у своїй політичній рекламі зображень наслідків війни Росії проти України.

lb.ua

Exit mobile version