ВВС Ізраїлю завдали удару по військових об’єктах хуситів у Ємені, – ЦАХАЛ

Фото: ізраїльський військовий (Getty Images) Автор: Едуард Ткач

У неділю 29 вересня військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по військовим об’єктам хуситів у Ємені. Відстань до цілей становила 1800 км від ізраїльської держави.

Передає РБК-Україна з посиланням на офіційний Telegram Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

У ході масштабної повітряної операції, заснованої на даних розвідки, десятки літаків ВПС Ізраїлю (винищувачі, літаки-заправники та розвідувальні літаки) завдали ударів по військових об’єктах хуситів. Атаки були здійснені безпосередньо в районах Рас-Іса та Худайда в Ємені.

“Серед цілей були електростанції та морський порт для імпорту нафти, які використовувалися терористичним режимом Хуті для доставки в регіон іранської зброї, а також військових поставок та нафти”, – йдеться у повідомленні.

Як заявили в ЦАХАЛ, удари було завдані у відповідь на недавні напади хуситів на державу Ізраїль.

Армія оборони Ізраїлю зазначила, що протягом останнього року хусити діяли під керівництвом і при фінансуванні Ірану, а також у співпраці з іракськими ополченцями, “щоб напасти на державу Ізраїль, підірвати регіональну стабільність і порушити глобальну свободу навігації”.

“ЦАХАЛ має намір продовжувати діяти на будь-якій відстані – ближній чи дальній – проти всіх загроз громадянам держави Ізраїль”, – додали у повідомленні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version