Стефанчук поїде на інавгурацію президента Мексики

Це – перший візит глави українського парламенту до латиноамериканського регіону за час незалежності України.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук візьме участь в інавгурації президента Мексики Клаудії Шейнбаум.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на пресслужбу парламенту.

“За дорученням президента України Володимира Зеленського голова Верховної Ради… Руслан Стефанчук 1 жовтня візьме участь в інавгурації новообраного президента Мексики Клаудії Шейнбаум”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що візит спікера українського парламенту до Мексики сприятиме поглибленню українсько-мексиканської міждержавної співпраці, зокрема – посиленню міжпарламентського діалогу.

“Перебування в Мехіко буде використане також для посилення міжнародної підтримки України, зокрема з боку країн Глобального Півдня, лідери яких будуть присутні на церемонії вступу на посаду президента Мексики”, – наголошується в повідомленні.

Це – перший візит глави українського парламенту до латиноамериканського регіону за час незалежності України.

  • Лідерка лівої партії Клаудія Шейнбаум перемогла на виборах у червні. Її інавгурація запланована на 1 жовтня.
  • Повідомлялося, що Мексика запросила на інавгурацію президентки російського президента та військового злочинця Володимира Путіна. Країна ратифікувала Римський статус і визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.
  • Під час урядової пресконференції поки ще чинний президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор відповів, чи буде країна заарештовувати Путіна. Він заявив, що уряд нібито “не може цього зробити, бо це не наша справа”. 
  • Виконати свої зобов’язання щодо арешту Мексику закликали у Євросоюзі.  

lb.ua

Exit mobile version