Байден сказав, яка відповідь Ізраїлю на удар Ірану не схвалить США

США виступили проти можливого удару Ізраїлю по ядерних об'єктах Ірану у відповідь на недавню атаку.

Джо Байден
Байден сказав, яка відповідь Ізраїлю на удар Ірану не схвалить США

США виступили проти можливого удару Ізраїлю по ядерних об’єктах Ірану у відповідь на недавню атаку, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на CNN.

Джо Байден категорично заявив, що не підтримує такої ініціативи. Він зазначив, що найближчим часом планує обговорити варіанти дій із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Коли Байдена запитали, чи схвалить він удар по іранських об’єктах, пов’язаних з ядерною програмою, він коротко і рішуче відповів: “Ні”. Президент додав, що обговорить із ізраїльською владою, які заходи вони планують вжити у відповідь на напад Ірану.

Нагадаємо, що 1 жовтня Іран запустив близько 200 балістичних ракет Ізраїлем, викликавши вибухи в різних частинах країни. Ізраїльські сили оборони (ЦАХАЛ) повідомили, що більшість ракет було успішно перехоплено, проте деякі потрапили в цілі в центральній та південній частинах країни. У відповідь на атаку начальник Генштабу Ізраїлю Герці Халеві заявив, що Ізраїль може відповісти ударами по важливих об’єктах Ірану. У Байдена відреагували на удар Ірану по Ізраїлю.

Президент США Байден заявив, що “Україна виграє цю війну”.