У BMW передрікають торгівельну війну між Євросоюзом і Китаєм: що стане причиною

Фото: Олівер Зіпсе (Getty Images) Автор: Константин Широкун

У компанії BMW передрікають торгівельну війну між Європейським Союзом і Китаєм, яка може виникнути після введення імпортних мит на китайські електромобілі.

Про це заявив генеральний директор BMW Олівер Зіпсе, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

“Це фатальний сигнал для європейського автопрому, оскільки законопроект може стати каталізатором торгової війни”, – заявив Зіпсе, коментуючи підсумки засідання Єврокомісії, на якому обговорювали питання запровадження митних обмежень на китайські електромобілі.

Зазначається, що більшість країн-членів Євросоюзу проголосували за посилення імпортних мит з метою вберегти місцеві автомобільні бренди від засилля китайських компаній.

Зіпсе також наголосив, що в Євросоюзі та Китаї потрібно врегулювати ситуацію, щоб запобігти торговельному конфлікту, від якого ніхто не виграє. У BMW сподіваються, що позиція керівництва Німеччини збільшує шанси на переговори. Німеччина голосувала проти антикитайських мит разом із чотирма іншими країнами, а за обмеження виступили десять країн, у тому числі Франція, Італія та Польща.

За словами аналітиків, Німеччина зацікавлена ​​у продовженні співпраці з Китаєм, адже її автовиробники розвивають спільні підприємства у КНР. У свою чергу, автовиробники з Франції та Італії побоюються, що наплив дешевих електромобілів знищить їх бізнес у Європі. У разі введення антикитайських мит відповідь Пекіна може торкнутися інших товарів: китайська влада вже розпочала перевірки імпорту алкоголю, молочних продуктів та свинини з Євросоюзу.

Якщо антикитайські мита таки схвалять, під ударом можуть бути французькі виробники алкогольних напоїв, іспанські постачальники м’яса та німецькі промисловці, які експортують до Китаю люксові автомобілі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version