Данія планує створити фонд для фінансування виробництва зброї в Україні

Данія планує створити фонд для фінансування виробництва зброї в Україні, об'єднавши інвестиції різних країн для прискорення та збільшення виробництва.

Данія планує створити фонд для фінансування виробництва зброї в Україні

Данія планує створити фонд для фінансування виробництва зброї в Україні, об’єднавши інвестиції різних країн для прискорення та збільшення виробництва, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Bloomberg.

 Лунд Поульсен підкреслив, що виробництво зброї в Європі та США йде надто повільно, і Україна могла б швидше озброюватися, якби виробляла більше техніки всередині країни. Це скоротить термін доставки з років до місяців.

Данія вже працює над тим, щоб спрямувати кошти безпосередньо на українську оборонну промисловість. Планується створення фонду до кінця року, який об’єднає державні та приватні інвестиції для розширення українських виробничих потужностей.

Інвестори, включаючи пенсійні фонди та оборонні компанії, отримають частку у проектах та доступ до знань, створюючи спільні підприємства з українськими виробниками. Поульсен зазначив, що це не позбавить робочих місць у Європі, а навпаки, створить нові можливості для європейських компаній та покращить їхні здібності. Данія передала Україні аварійно-рятувальні підйомники.

Данія інвестує €563 мільйонів в оборонну промисловість України.

Exit mobile version