Україна може допомогти Франції створити центр підготовки операторів дронів, – Умєров

Фото: Україна готова допомогти Франції створити тренувальний центр операторів БПЛА (Getty Images) Автор: Каріна Левицька

Україна готова допомогти Франції створити тренувальний центр для підготовки операторів БПЛА. Це буде кроком в обміні досвідом у сфері дронів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони України Рустема Умєрова.

“Повернувся до України з конкретними результатами після зустрічей із колегами – міністрами оборони Франції, Великої Британії, Італії та Німеччини. Працював в рамках роботи делегації на чолі з президентом Володимиром Зеленським”, – повідомив Умєров.

Він зауважив, що у Франції особисто ознайомився з підготовкою української бригади.

“Франція не лише навчає, а й укомплектовує наші підрозділи сучасним озброєнням. Це приклад, який мають перейняти й інші партнери. Під час зустрічі з президентом Макроном (французький лідер Еммануель Макрон, – ред.) запропонував обмін досвідом у сфері дронів. Україна готова допомогти створити у Франції тренувальний центр для підготовки операторів БПЛА”, – пояснив міністр.

Міністр також повідомив, що зброї для українських захисників стане більше, адже Британія поставить артилерійські установки AS-90, далекобійну зброю та роботизовані системи, які суттєво підсилять наші можливості на полі бою.

Нагадаємо, що вчора український президент Володимир Зеленський назвав результати візитів до чотирьох столиць Європи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version