Байден заявив, що знає, яку відповідь на ракетний удар Ірану готує Ізраїль

Джо Байден заявив, що знає подробиці очікуваної відповіді Ізраїлю на атаку Ірану 1 жовтня, але відмовився розкрити цю інформацію.

Джо Байден
Байден заявив, що знає, яку відповідь на ракетний удар Ірану готує Ізраїль.

Президент США Джо Байден заявив, що знає подробиці очікуваної відповіді Ізраїлю на атаку Ірану 1 жовтня, але відмовився розкрити цю інформацію, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Bloomberg.

На запитання журналіста, чи він розуміє, що зробить Ізраїль і коли, Байден коротко відповів: “Так і так”. Однак на уточнення, чи готовий він поділитися деталями, була відповідь: “Ні й ні”.

1 жовтня Іран запустив Ізраїлем близько 200 балістичних ракет, але атака виявилася безрезультатною. У відповідь прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв завдати ударів по ключових об’єктах Ірану, включаючи нафтові родовища та ядерні об’єкти.

США намагаються утримати Ізраїль від подібних дій, щоб не допустити загострення конфлікту. За повідомленнями ЗМІ, Ізраїль вже підготував заходи у відповідь, і дипломати США очікують, що вони можуть бути реалізовані до президентських виборів у США. Байден після виборів відвідає амазонські тропічні ліси.

Байден вже висловився про удари вглиб Росії.