У США стався витік інформації про підготовку Ізраїлю до операції проти Ірану

США розслідують витік надсекретних даних щодо підготовки Ізраїлю до операції проти Ірану у відповідь на обстріл 1 жовтня.

У США стався витік інформації про підготовку Ізраїлю до операції проти Ірану

США розслідують витік надсекретних даних щодо підготовки Ізраїлю до операції проти Ірану у відповідь на обстріл 1 жовтня. Документи з позначкою “цілком таємно” з’явилися в інтернеті 18 жовтня і призначені лише для країн альянсу “П’яти очей”, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на СNN.

Секретні матеріали описують переміщення боєприпасів Ізраїлем та навчання ВПС з ракетами класу “повітря-поверхня”. Вони також зазначають, що США не бачать ознак намірів Ізраїлю використовувати ядерну зброю проти Ірану.

Витік стався у складний момент для американо-ізраїльських відносин і може спричинити невдоволення Ізраїлю. Колишній чиновник Пентагону Мік Малрой наголосив, що такі витоки можуть підірвати довіру між союзниками.

Причина витоку поки що не зрозуміла: можливо, це була кібератака чи навмисне розголошення. США вже посилили заходи безпеки після інцидентів із іранськими хакерами. Раніше, у квітні 2023 року, витік через Discord призвів до загострення відносин США з Україною та Південною Кореєю. Міністр оборони Британії скасував візит до Одеси через витік інформації.

Що хакери злили у найбільшому витоку інформації в історії.

Exit mobile version