ЄС повернеться до нових санкцій проти Росії у січні

ЄС планує відновити обговорення санкцій проти Росії у січні 2025 року, коли головування в ЄС перейде від Угорщини до Польщі.

ЄС повернеться до нових санкцій проти Росії у січні

Європейський Союз планує відновити обговорення санкцій проти Росії у січні 2025 року, коли головування в ЄС перейде від Угорщини до Польщі, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Politico.

Угорщина, яка підтримує тісні відносини з Москвою, перешкоджала введенню нових санкцій, але Польща, будучи активним прихильником України, має намір зайняти жорсткішу позицію.

Міністр з питань клімату Польщі Кшиштоф Болеста заявив про необхідність посилити контроль над імпортом російських енергоносіїв, який продовжує зростати, незважаючи на чинні санкції. Польща має намір використати своє головування для усунення лазівок у санкціях, особливо щодо нафти та газу.

Крім того, обговорюватимуться заходи для підвищення прозорості постачання палива та покращення ефективності санкцій, таких як обмеження цін на нафту. Експерти відзначають, що це важливий крок на тлі конфлікту, що триває, і зими, що наближається.

Угорщину та її лідера Віктора Орбана критикують за проросійську позицію та блокування допомоги Україні. Польща запропонувала Орбану залишити ЄС та НАТО, натякнувши на його альянс із Володимиром Путіним. ЄС також переніс низку зустрічей із Будапешта до Брюсселя на знак протесту проти політики Орбану. Виробник дронів Mavic подав до суду на Пентагон через внесення до санкційного списку.

Фінляндія провела понад 740 митних розслідувань щодо можливих порушень санкцій Росією.

Exit mobile version