У ЄС звинуватили РФ у “безпрецедентному впливі” на голосування у Молдові

Виборці в Молдавії зазнали потужної пропаганди та втручання з боку Росії, що суттєво вплинуло на підсумки виборів.

У ЄС звинуватили РФ у "безпрецедентному впливі" на голосування у Молдові

Виборці в Молдавії зазнали потужної пропаганди та втручання з боку Росії, що суттєво вплинуло на підсумки виборів, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Der Tagesspiegel.

Представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано повідомив, що ЄС уважно стежив за президентськими виборами та референдумом про вступ країни до Європейського Союзу 20 жовтня.

Стано підкреслив, що Росія та її проксі намагалися підірвати демократичний процес у Молдові за допомогою залякування, дезінформації та спроб підкупити виборців. Ці зусилля розпочалися задовго до виборів і тривали кілька місяців. За його словами, це втручання створило безпрецедентні виклики для молдавської демократії.

Стано також зазначив, що офіційна реакція ЄС на результати голосування буде озвучена після завершення підрахунку голосів та оголошення підсумків. ЄС планує детально оцінити перебіг виборів та наслідки зовнішнього втручання для демократичного процесу в країні. На президенських виборах у Молдові лідирує чинна президентка Мая Санду.

У Молдові на виборах лідирує Санду, на референдумі розрив скорочується.

Exit mobile version