Кремль стурбований, що Південна Корея може надати Україні військову допомогу

Нещодавно з'явилися повідомлення про перекидання північнокорейських військ до Росії, що викликало побоювання Кремля про можливу військову допомогу Україні з боку Південної Кореї.

Кремль стурбований, що Південна Корея може надати Україні військову допомогу

Нещодавно з’явилися повідомлення про перекидання північнокорейських військ до Росії, що викликало побоювання Кремля про можливу військову допомогу Україні з боку Південної Кореї, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни.

Аналітики зазначають, що Росія намагається знизити напруженість із Сеулом після підтверджень про військове співробітництво з КНДР. Південнокорейська та українська розвідки повідомили, що північнокорейські війська перебувають у Росії для навчання.

У відповідь на це південнокорейське МЗС викликало російського посла Георгія Зінов’єва. Однак посольство Росії представило зустріч як добровільну. Кремль запевнив, що співпраця з КНДР не загрожує безпеці Сеула, а інформація про північнокорейські війська може бути «суперечливою».

ISW зазначає, що Кремль побоюється погіршення відносин із Південною Кореєю, що може призвести до підтримки України. Росія прагне зберегти стабільні відносини з Сеулом, щоб пом’якшити залежність від КНДР та уникнути ризиків для своїх інтересів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Кремль розпочав масштабну чистку серед російських генералів.

У ЦПД пояснили, як Кремль готує російські регіони до довгої війни.

Exit mobile version