РФ знімає з консервації бронемашини БРДМ-2 для війни в Україні: що про неї відомо

Фото: РФ знімає з консервації бронемашини БРДМ-2 (wikipedia) Автор: Наталія Кава

Російська Федерація активно знімає з консервації бронемашини типу БРДМ-2. Про це свідчать супутникові знімки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Defence24.

За даними порталу, частина цих машин після розконцервації відправляється на ремонт та модернізацію на потужностях 103-го бронетанкового ремонтного заводу. Однак варто зауважити, що БРДМ-2 не підходять для використання, як броньований транспрот – їх конструкція не передбачає відсіку для розміщення десанту.

Росія може почати застосовувати ці машини використання їх у якості мобільних вогневих засобів, оснащених 14,5 мм кулеметом КПВТ та 7,62 мм кулеметом ПКТ. Інші причина застосування – нестача у Росії БТР-82, БТР-80 та МТ-ЛБ через високі втрати у війні проти України.

Як пише видання, окрім БРДМ-2 росіяни можуть розконсервовувати спеціалізовані машини на базі цієї ББМ, до прикладу – самохідні ПТРК.

Бойова розвідувально-дозорна машина БРДМ-2

БРДМ-2 (Бойова розвідувально-дозорна машина) – радянська броньована машина, призначена для ведення розвідки та виконання дозорних завдань. Вона була прийнята на озброєння в 1962 році та стала широко використовуваною в багатьох арміях світу.

Технічні характеристики:

  • Екіпаж: 4 людини (водій, командир, стрілець та оператор).
  • Маса: близько 7 тонн.
  • Озброєння: кулемет КПВТ (14,5 мм) та кулемет ПКТ (7,62 мм).
  • Двигун: бензиновий, потужністю 140 к.с.
  • Швидкість: до 95 км/год на дорозі, до 10 км/год на воді (амфібія).
  • Запас ходу: до 750 км.

БРДМ-2 здатна долати водні перешкоди завдяки гідрообладнанню та спеціальній конструкції корпусу. Вона має чотириколісну ходову частину з додатковими висувними колесами для подолання перешкод. Машина захищена легкоброньованим корпусом, здатним витримувати удари дрібнокаліберної зброї та уламків снарядів.

БРДМ-2 оснащена великою кількістю спостережних приладів для кращого огляду поля бою.

На базі БРДМ-2 створювалося багато модифікацій, зокрема машини з додатковим озброєнням, удосконаленою бронею та сучасними засобами зв’язку. Деякі з модернізованих версій досі перебувають на озброєнні різних країн світу.

Раніше РБК-Україна писало про те, що спецпризначенці СБУ “полюють” на російські системи протиповітряної оборони. Також українські військові знищують російську ППО у Криму. Так, у червні відбулося декілька атак на позиції С-300 та С-400 на окупованому півострові.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version