Британія виділила 155 млн доларів для захисту суден у Чорному морі від атак Москви

Великобританія виділяє 120 млн. фунтів стерлінгів (155 млн. доларів) на підтримку захисту Зернового коридору в Чорному морі.

Британія виділила 155 млн доларів для захисту суден у Чорному морі від атак Москви

Великобританія виділяє 120 млн. фунтів стерлінгів (155 млн. доларів) на підтримку захисту Зернового коридору в Чорному морі, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на заяву уряду Великобританії.

Лондон шукає партнерів для фінансування постачання морських дронів та радарів для моніторингу. Коаліція з морських можливостей, очолювана Великою Британією та Норвегією, активно допомагає ВМС України, надаючи обладнання та боєприпаси.

Британія та Норвегія також виділять 100 млн фунтів для реалізації майбутніх проектів. Нещодавні поставки включають катери, протикорабельні ракети та боєприпаси.

Великобританія відзначає посилення атак Росії на порти Чорного моря, що порушує експорт зерна та гуманітарних вантажів, життєво важливих для глобальної продовольчої безпеки. Під удари потрапили кораблі, які перевозили зерно та продукти для Всесвітньої продовольчої програми, а також судно MV SHUI SPIRIT із олією для Палестини.

Прем’єр-міністр Кір Стармер заявив, що удари по портах свідчать про готовність Росії ризикувати світовою безпекою заради тиску на Україну. Великобританія додатково профінансує Коаліцію морських сил на £120 мільйонів.

Британія ввела санкції проти Ірану через ракетний обстріл Ізраїлю 1 жовтня.

Exit mobile version