Надсилання військ КНДР в Україну призведе до ескалації, — генсек НАТО

Марк Рютте заявив, що відправлення північнокорейських військ до України на боці Росії серйозно загострить конфлікт.

Надсилання військ КНДР в Україну призведе до ескалації, — генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що відправлення північнокорейських військ до України на боці Росії серйозно загострить конфлікт, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Reuters.

Рютте обговорив з президентом Південної Кореї Юн Сок Елем зміцнення партнерства між НАТО та Сеулом, включаючи співробітництво у сфері оборони та взаємозв’язок безпеки Євроатлантичного та Індо-Тихоокеанського регіонів.

За даними української розвідки, близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців проходять навчання на сході Росії та можуть розпочати бойові дії в Україні вже у листопаді. Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав міжнародних партнерів відреагувати на цю загрозу.

Прем’єр-міністр Великобританії Кір Стармер зазначив, що залучення КНДР до війни демонструє розпач російської влади. У НАТО не виключають появи північнокорейських солдатів на полі бою, але поки що це не підтверджено. Голова Комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер закликав Джо Байдена розглядати використання військ КНДР як “червону лінію” для США та НАТО. Південна Корея обговорює відправку в Україну наступальних озброєнь через солдатів КНДР.

КНДР може отримати від РФ ядерні технології в обмін на солдатів.

Exit mobile version