Німеччина може постраждати від торгової війни зі США при поверненні Трампа до влади

Німеччина може зіткнутися із серйозними економічними проблемами, якщо президентство Дональда Трампа призведе до торгової війни між США та Європою.

Німеччина може постраждати від торгової війни зі США при поверненні Трампа до влади

Німеччина може зіткнутися із серйозними економічними проблемами, якщо президентство Дональда Трампа призведе до торгової війни між США та Європою, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Reuters.

Трамп планує запровадити тарифи на імпорт із Європи та Китаю у розмірі 10–20%, а на деякі китайські товари — до 60%, щоби стимулювати виробництво в США. Дослідження німецького інституту IW попереджає, що у разі запровадження 20% тарифів та заходів у відповідь з боку ЄС, ВВП єврозони скоротиться на 1,3% до 2027–2028 років, а економіка Німеччини — на 1,5%. США також відчують наслідки: ВВП може знизитися на 1,3–1,5% у перші два роки, але згодом стабілізується завдяки скороченню імпорту.

Німеччина, яка вже переживає спад, може постраждати сильніше. МВФ прогнозує, що вона стане єдиною країною G7 без зростання два роки поспіль. Введення тарифів посилить проблеми: виробництво в Німеччині може скоротитися на 1%, а експорт автомобілів та фармацевтичної продукції знизиться на 32% та 35% відповідно. Навіть нижчі тарифи створять невизначеність, обмежуючи інвестиції та споживання. Через солдатів КНДР у Росії Австрія і Німеччина викликали голів дипмісій Північної Кореї.

Німеччина схвалила продаж значних обсягів зброї Туреччині.

Exit mobile version