Норвегія підвищить вікове обмеження на користування соцмережами до 15 років

Наразі дітям обмежують користування соцмережами до 13 років. Водночас для боротьби з обходом вікових обмежень планують розробити механізм верифікації віку. Одним із методів може стати вимога банківського рахунку.

Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре

Уряд запровадить вікове обмеження на користування соцмережами на рівні 15 років. Прем’єр-міністр та міністр у справах дітей та сім’ї обіцяють, що новий віковий ценз контролюватиметься набагато суворіше, пише місцеве видання Verdens Gang.

“Це надсилає досить сильний сигнал. Дітей необхідно захищати від шкідливого контенту у соціальних мережах. Це великі технологічні гіганти, що протистоять мізкам маленьких дітей. “Ми знаємо, що це важка битва, тому що тут є сильні сили, але тут також потрібна політика”, – сказав виданню прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

Разом із міністром у справах дітей та сім’ї Кьєрсті Топпе (Іспанія) він відвідав групу відданих своїй справі батьків у Ставангері, які борються за суворіші правила для своїх дітей в Інтернеті.

Сьогодні існує обмеження у 13 років. Попри це, згідно з опитуванням, 53% дев’ятирічних дітей, 58% десятирічних та 72% одинадцятирічних дітей користуються соціальними мережами.

Для боротьби з обходом вікових обмежень планують розробити механізм верифікації віку. Одним із методів може стати вимога банківського рахунку.

lb.ua

Exit mobile version