Нідерланди підтвердили присутність військових КНДР на території Росії

Росія не спростувала попередні заяви США про те, що Північна Корея відправила війська до РФ, і Захід розцінює цей крок як значну ескалацію війни. 

Нідерланди підтвердили присутність військових КНДР на території Росії

Кім Чен Ин та війська КНДР (ілюстративне фото)

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що розвідка підтверджує, що Росія стягнула щонайменше 1500 військових із Північної Кореї для участі у війні проти України.

Про це повідомляє Reuters.

“Ми припускаємо, що війська будуть в основному розгорнуті в Курську і у їх складі будуть переважно спеціальні підрозділи північнокорейської армії», – сказав Брекельманс.

Він додав, що перше розгортання було способом для Росії випробувати північнокорейські війська і оцінити міжнародну реакцію.

Росія не спростувала попередні заяви США про те, що Північна Корея відправила війська до Росії, і Захід розцінює цей крок як значну ескалацію війни. 

  • Раніше міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен назвав війська КНДР, направлені до Росії для війни проти України, “найманцями-гарматним м’ясом”. Він звинуватив лідера Північної Кореї Кім Чен Ина у тому, що він “продав” свою армію.
  • Тим часом Пентагон і НАТО також заявили, що мають докази перебування військових КНДР у Росії. А головний розвідник України Кирило Буданов вважає, що Північна Корея допомагає Росії в обмін на ядерні технології і гроші.
  • Президент Володимир Зеленський із посиланням на дані розвідки заявив, що вже 27–28 жовтня перші військові КНДР будуть застосовані Росією в зонах бойових дій.

lb.ua