Ердогану примарилося “прагнення” Путіна до припинення вогню в Україні

Туреччина заявила, що російський президент Володимир Путін нібито прагне постійного припинення вогню і чекає на обмін полоненими.

Ердогану примарилося "прагнення" Путіна до припинення вогню в Україні

Туреччина заявила, що російський президент Володимир Путін нібито прагне постійного припинення вогню і чекає на обмін полоненими, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Haber 7.

Ердоган зазначив, що під час нещодавніх переговорів у Стамбулі обговорювалися також поновлення зернового коридору через Чорне море та розмінування. Туреччина уважно стежить за кроками у напрямку обміну полоненими та планує докласти зусиль для вирішення цих питань дипломатичним шляхом.

Ердоган наголосив на бажанні Туреччини прискорити початок мирних переговорів між Росією та Україною. За його словами, у війні не може бути переможців, і мета Туреччини завершити конфлікт без подальших жертв.

Однак Путін, виступаючи на саміті БРІКС, продовжив заявляти про просування російських військ, оточення українських військових та звинувачення у відмові Києва від діалогу. Він також критикував розширення НАТО та зростання напруженості між Альянсом та Росією. Туреччина атакувала десятки цілей РПК в Сирії та Іраку у відповідь на вчорашній теракт.

Китай та Туреччина домовилися про спільний видобуток корисних копалин.

Exit mobile version