У російському Коркіно відбулися масові “ромські погроми”, десятки затриманих

У місті Коркіно, неподалік Челябінська, спалахнули масові заворушення після вбивства таксистки, тіло якої з ножовими пораненнями знайшли у її машині. Мешканці звинуватили у злочині двох представників ромської громади, що спровокувало протести.

У російському Коркіно відбулися масові "ромські погроми", десятки затриманих

У місті Коркіно, неподалік Челябінська, спалахнули масові заворушення після вбивства таксистки, тіло якої з ножовими пораненнями знайшли у її машині. Мешканці звинуватили у злочині двох представників ромської громади, що спровокувало протести, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на “Радіо Свобода“.

Увечері 24 жовтня сотні людей зібралися біля будинку ромської родини, закидаючи його камінням та пляшками із горючою сумішшю. Було підпалено автомобілі та будинки, що належали представникам ромської діаспори. На місце прибули спецпідрозділи, щоби стримати натовп.

Через загострення ситуації багато представників ромської громади залишили місто, їдучи до сусіднього Єманжелінська. Губернатор Челябінської області направив до Коркіно додаткові сили Росгвардії.

Один із підозрюваних, 17-річний підліток, був затриманий, але його причетність не підтверджена. Пізніше затримали ще одного підозрюваного, що спричинило нову хвилю напруги. У місті посилили заходи безпеки, ситуація поступово стабілізується. У лікарню доставили двох постраждалих, їхнє життя поза небезпекою. У ході заворушень затримали близько 40 людей. США намагаються протистояти російському впливу на вибори в Молдові.

В “Азові” озвучили, скільки військових все ще перебувають у російському полоні.

Exit mobile version