Китай обіцяє “контрзаходи” за продаж США зброї Тайваню

США схвалили постачання Тайваню зброї на 2 млрд. доларів, включаючи першу партію системи ППО NASAMS, яка показала свою ефективність в Україні.

Китай обіцяє "контрзаходи" за продаж США зброї Тайваню

США схвалили постачання Тайваню зброї на 2 млрд. доларів, включаючи першу партію системи ППО NASAMS, яка показала свою ефективність в Україні. Це рішення спрямоване на зміцнення оборони Тайваню в умовах напруженості та військових загроз з боку Китаю, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Reuters.

Китай відреагував різко, вимагаючи від США припинити постачання зброї, звинувативши їх у підриві миру та стабільності в Тайванській протоці. У МЗС Китаю заявили, що будуть вжиті “рішучі контрзаходи” для захисту суверенітету, безпеки та територіальної цілісності країни, проте подробиці не розкрили.

Активність Китаю поблизу Тайваню значно зросла останніми роками. На початку жовтня Пекін провів чергові військові навчання на острові, що стало сигналом про його готовність застосовувати силу. Ці дії підтверджують важливість нового оборонного пакету від США для підвищення безпеки Тайваню та стримування потенційних загроз. Китайські хакери атакували телефони, пов’язані з кампанією Гарріс.

Китайські хакери отримали доступ до телефонів Трампа та Венса.

Exit mobile version